[Total: 3    Average: 4/5]

Az Amazon nem szállít magyarországra

Ez előfordult már veled? Böngészed az amazon.com kínálatát és végre megtalálod a tökéletes terméket. Elolvasod a hozzászólásokat, megnézed a képeket, összehasonlítod több webáruház árával és úgy döntesz szeretnéd megvenni. Kosárba rakod, regisztrálsz majd mikor meg akarod adni a szállítási címedet kiírja a weblapj, hogy

"Ezt a terméket nem szállítja az amazon magyarországra"

Mi rájöttünk a megoldásra, olvass tovább és te is megtudod.

Hogyan rendeljük meg a kiszemelt terméket, ha nem szállítanak Magyarországra

Az Amazon általában akkor nem szokta engedni, hogy Magyarországról vásárolj, ha a termék gyártója vagy bizonyos törvények nem engedik annak eladását Amerikán kívül.

A következőért tilthatnak le:

  • A számlázási vagy szállítási cím magyar
  • Több darabot szeretnél rendelni
  • Magyarországról nézed az oldalt (IP cím, böngésző helymeghatározás alapján)

vagy ezek bármilyen kombinációja.

A fizikai termékeknél általában csak a szállítási címmel van gond, viszont legtöbb digitális terméknél nem engedik a vásárlást, ha magyar IP címről nézed az oldalt vagy hazai bankkártyával próbálsz vásárolni.

Az alábbiak betartásával növeled az esélyt, hogy leadhass rendelést

Az első pont a legfontosabb. A többire szigorúbb termékszabályozáskor lehet szükség.

1.     Szerezz egy amerikai szállítási címet

Ez általában megoldja a problémát és mással nem is kell "trükkozni". Ha van ismerősöd Amerikában, akiben bízol, akkor nyert ügyed van (majdnem). Egyszerűen oda rendeled a termékeket az Amazonról és a barátod majd elküldi neked a csomagot egy futárszolgálattal például DHL-el vagy TNT-vel. Ez még nem oldja meg a drága szállítás problémáját. Ennek megoldásáról lentebb írunk.

"Nekem nincs ismerősöm Amerikában."

Erre az esetre jöttek létre azok az amerikai cégek, akik elérhetővé teszik a saját raktárukat, hogy oda rendelhesd a termékeket. Általában felszámolnak raktározási, kezelési és kiküldési költséget a normál szállítási díjon felül.

Ez egy jó megoldás lehet azoknak, akik mindenképp hozzá akarnak jutni a termékükhöz és havi szinten egy nagyobb mennyiséget importálnak. Egy két termék esetén nem előnyös, mert a nemzetközi szállítás és a raktározási költségek egy termékre nézve túl magasak lennének.

"Bérelt raktárba lehet rendelni, de költséges."

2.     Használj VPN-t

Virtual Private Network (VPN) szolgáltatással megoldható, hogy az Amazon azt gondolja rólad, hogy amerikából nézed az oldalukat.

A böngészőben kapcsold ki a helymeghatározást és indítsd újra a böngészőt. Mielőtt ellátogatnál az amazon.com webáruházába bizonyosodj meg róla, hogy működik a VPN szolgáltatás. Ezt le tudod ellenőrizni a http://whatismyipaddress.com címen. Arról, hogy hogyan szerezz ingyenes VPN szolgáltatást itt írunk.

3.     Fizess amerikai bankkártyával

Amerikában bevett kereskedelmi gyakorlat, hogy a csalás elkerülése miatt egyeznie kell a bankkártyához társított számlázási címnek a webáruháznak megadott számlázási címmel. Néhány esetben a szállítási címmel is egyeznie kell.

Szerencsére Amerikában viszonylag egyszerű számlát nyitni és bármilyen számlázási címet megadhatsz. Nincs szükség arra, hogy állampolgár legyél, legyen bejelentett lakcímed vagy hogy beleegyezzenek a címen élő személyek.

Beállíthatod, hogy a számlázási címed megegyezzen az ismerősöd/bérelt raktárad címével. Arra kell csak figyelni, hogy a számlázási címedre fogják kiküldeni a bankkártyát, ezért egy olyan címet kell megadni, amiben bízol. Ha bérelt raktáron gondolkozol mindenképp egyeztess velük előre, hogy bankkártyát át tudnak-e venni helyetted.

"Bankszámlát nyitni nehézkés lehet Magyarországról."

A rossz hír az, hogy legtöbb banknak szüksége van arra, hogy azonosítani tudjon mielőtt az első bankszámládat megnyitnád. Ehhez kell egy SSN (Social Security Number), amit úgy lehet igényelni, ha kint dolgoztál/letelepedtél/állampolgárságod van stb. Ha nincs ilyened, akkor személyesen kell megnyitni a számlát.

Hogyan oldjuk meg, hogy olcsó legyen a szállítás?

Ha a fentieket betartod és egy amerikai raktárból vagy egyenesen a webáruházból szállíttatod haza a terméket, akkor a szállításért aránylag sokat fogsz fizetni. A probléma az, hogy nem éri meg kevés terméket haza szállítani. Általában kereskedelmi mennyiségnél lesz olcsó a szállítás.

Gyűjts össze több terméket, hogy spórolj a szállításon

Ez azért van, mert a magasabb súllyal rendelkező csomagok nem sokkal drágábbak, mint az alacsony súlyú szállítmányok. Érdemes tehát összegyűjteni egyszerre minél több terméket mielőtt leadnád a rendelésedet vagy az amerikai címedről haza szállítást kérnél. Ha vannak ismerőseid, akik szintén szeretnének rendelni amerikából, akkor hasznos lehet, ha összefogtok és egyszerre vásároltok.

"Egy szolgáltatás, ami ezt mind elintézi helyetted."

A fenti tippek betartásához sok idő kell, utánajárás és nem biztos, hogy mindenki számára lehetséges. Azért indítottuk el szolgáltatásunkat, hogy neked csak otthon kelljen várni a csomagot és semmi más dolgod ne legyen. Neked csak el kell küldeni a kiszemelt termék linkjét nekünk és a többit elintézzük helyetted. Megvesszük neked a terméket és olcsón haza szállítjuk úgy, hogy a teljes importügyintézést is elvégezzük.

Kiszemeltél egy terméket és szeretnéd igénybevenni a szolgáltatásunkat?

Próbáld ki

Ha van egy termék, amit te magad szeretnél behozni, akkor a vámkezelés, áfa befizetés menetéről itt tudsz bővebben olvasni.

Oszd meg a tapasztalataidat! Te szoktál Amerikából rendelni? Milyen módszereket szoktál alkalmazni, hogy legolcsóbban megszerezd a kiszemelt termékedet? Írd meg véleményed alul.