[Total: 33    Average: 4/5]
 
 

Mielőtt belevágsz – fontos tudnivalók USA-ból érkező csomag esetén

 • Ha az USA-ból rendelsz vagy más olyan országból, ami az EU-n kívül van, mindig kalkulálnod kell az Áfával-Vámmal és kezelési költséggel.
 • Sima Postával (USPS Standard) való szállítás esetén számolnod kell a hosszabb kézbesítési idővel, ami 15-től akár 30 napot is kitelhet.
 • A nagyobb futárcégeknek saját kézbesítésük van: DHL, TNT, UPS, GLS

Mikor kell vámot és áfát fizetnem? Mik a vám és áfafizetés értékhatárai?

Az áfa és vámfizetés korlátai a rendelt csomagban található termékek árától függ beleértve a postázás költségét is. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a vám és áfa kiszabás alapja a kifizetett végösszeg.

 • 0-22 EURO (0-25 DOLLAR) között vám és áfa mentes – nem kell vámkezelési eljárást folytatni.
 • 22,1-150 EURO (0-170 DOLLAR) között Vámmentes, de 27% áfa terheli a csomagot.
 • 150,1 EURO felett -  a termékre vonatkozó kereskedelmi vámtarifát kell alkalmazni (jellemzően 0-12% között pontosan itt tudod ellenőrizni) és 27% áfát is meg kell fizetni.

Milyen esetekben kézbesíti a Magyar Posta az amerikai csomagot?

Minden olyan esetben, amikor nem gyorspostával vagy futár céggel kéred a csomag szállítását. Magyar Posta szállítja ki a USPS (Amerikai Posta), China Post (Kínai Posta) és EMS gyorspostával feladatott csomagokat is.

Vámkezelés menete a Magyar Postával

Amennyiben olyan csomagod érkezett, ami vámköteles Magyarországon, (erről fentebb írtunk) a postavamugynokseg@posta.hu email címről kapni fogsz egy levelet, amiben arra kérnek, hogy juttasd el nekik a következő dokumentumokat:

 • Számla árumegnevezéssel
 • Banki átutalás igazolás, kivonat: A legtöbb esetben elfogadnak megrendelés visszaigazoló email-t is
 • Ki kell töltened egy Egyszeri Import Vámkezelési megbízás nyomtatványt, amivel megbízod a postát, hogy a vám és áfa terheket fizesse meg az állam felé

Milyen egyéb díjat kell fizetnem, hogyha a Magyar Posta végzi a vámkezelést?

A vám és áfa költségeken felül magánszemélyként az egyszer import vámkezelésért küldeményenként 2.000 Ft-ot kell fizetned. Ha a csomag cégnévre érkezik, akkor ez az összeg 10.000 Ft lesz.

Vámkezelés menete a DHL-nél

A DHL vámügynökség minden esetben emailben megkeres a vamkontakt.hu@dhl.com email címről, hogyha az EU-n kívülről érkezik csomagod. A következőket kell nekik elküldni:

 • Számla szerinti, tételes, pontos árumegnevezés
 • Devizautalás, vagy megrendelés visszaigazolás, esetleg PayPal igazolás (melyből látható, hogy mennyit fizetett)

A TNT, UPS és GLS futárcégek hasonlóképpen működnek.

Mi van akkor, ha nincs erre időd?

Mi a Brandsetter-nél minden nap ezzel fogalkozunk. Rutinunkkal és sok éves tapasztalatunkkal az egész importügyintézést elintézzük neked, ha szükséged van rá. Látogass el a főoldalunkra és kérj árajánlatot egy termékre. Azokat a termékeket is be tudjuk neked szerezni Amerikából, amiket az adott webáruház nem is szállít Magyarországra.
Kipróbálom

 
 

Neked milyen tapasztalataid voltak eddig a vámkezeléssel? Könnyebb lesz mostantól? Írd meg véleményed alul.

Ha kérdésed lenne, írj kommentet és segítünk