[Total: 3    Average: 2/5]

Megmutatjuk, hogy hogyan tudod nyomonkövetni az Ebay-ről rendelt csomagodat. Ebay csomagkövetés lépésekben.

1. Kattints a logóra az Ebay belépéshez

ebay logo           Tovább az Ebay-re

2. Nézd meg az Ebay fiókodat

Az Ebay-re történő belépés után kattints a "Purchase history" (korábbi rendelések) menüpontra.

Ebay belépés
Ebay belépés

3. Nézd meg az Ebay tracking number-t

A rendeléseid listájában már láthatod is az információt a "tracking number" felirat mellett és felett. A "tracking number" a csomagod azonositó száma, ha valamiért nem kapnád meg a csomagot ez az a szám, amivel kerestetni tudod a Magyar Postánál vagy más futárszolgálatnál. Az "estimated delivery" jelenti azt az idő intervallumot, amin belül a csomagod meg fog érkezni a te cimedre, ha a végső dátumig nem kapnád meg, akkor érdemes felhivnod a Posta ügyfélszolgálatát és kerestetned a csomagot.

Vámot kell fizetnem?

Érdemes figyelned arra, hogy az EU-n kivülről érkező csomagok után vámot és/vagy áfát kell fizetned, amennyiben azok értéke 25$ felett van. Ha többet szeretnél tudni a vámszabályokról és a vámkezelés menetéről kattints ide.

Ebay rendelések
Ebay rendelések

5. Nézd meg a részletes információkat

Ezen az oldalon láthatod a csomagod útját a feladástól egészen az átvételig. Sok csomagküldő cég nem frissiti nagy gyakorisággal ezt az információt, ezért az is előfordulhat, hogy 20-30 napig ugyanazt a státuszt látod. Ez a hosszú időtartam abból is adódhat, hogy sok csomagot az olcsó postázás érdekében hajóval szállitanak Kinából, ilyenkor a hajóút alatt nem frissülnek a státuszok és legkorábban az EU-ba érkezéskor láthatod, hogy a csomagod már közel jár :)

Ha a csomagod nem érkezne meg ezzel az azonosítóval kell érdeklődnöd a postánál vagy a futárszolgálatoknál a csomagod hollétéről.

Írj Disqus-on keresztül

Írj Facebook-on keresztül