[Total: 1    Average: 5/5]
 
 

Mivel az Aliexpress-en rengeteg eladó van, valamint többfajta értékelési rendszer is működik nem annyira egyszerű megtalálni a legmegbízhatóbbakat. Ezzel a cikkel segíteni szeretnék, abban, hogy mire kell figyelned mielőtt az Aliexpress-ről vásárolnál.  Ha van jó vagy rossz tapasztalatod egy konkrét eladóval kapcsolatban, akkor az oldal alján kommentben megírhatod, így segíthetsz másoknak vagy választ kaphatsz a kérdéseidre.

1. Az Aliexpress eladó rangja

Keresés közben a termékek mellett láthatod az eladó rangját. Ezt különböző ikonok formájában láthatod, amik medálok, gyémántok és koronák lehetnek. Minél magasabb a rang, annál több ikonja van az eladónak. Ezen az ábrán láthatod, hogy hogyan követik egymást a ragok az aliexpress-en:

aliexpress rangok

Nagyításhoz kattints a képre

Tartsd észben, hogy a rang, csak azt mutatja meg, hogy az eladó mennyi ideje üzletel az aliexpress-en és ezalatt milyen rangot ért el. A magas rang általában egy jó jel, mert azt mutatja, hogy sokan vásárolnak az eladótól, viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy az eladó megbízható és a termékek jó minőségűek.

2. Az Aliexpress eladó értékelése

Egy másik nagyon hasznos mutató az eladó megbízhatóságára a vélemények mező. Az aliexpress-en eladóról írt vélemények akkor hívhatóak elő, hogyha rákattintasz az eladó rangjára. Angolul: "feedback score"

aliexpress visszajelzések

Nagyításhoz kattints a képre

Ezen a képen keresztül elmagyarázom, hogy hogyan kell értelmezni az eladó visszajelzés oldalát:

aliexpress rang magyarázat

Nagyításhoz kattints a képre

 1. Eladó neve - cég neve
 2. Pozitív visszajelzések a utóbbi 6 hónapban
 3. Ez a mező összegzi az értékeléseket, amit az eladó kapott a vevőktől.  (5 or 4 csillag = =1 pont, 3 csillag = 0 pont, 2 vagy 1 csillag = -1 pont).
 4. Ez a mező megmutatja, hogy mennyi ideje aktív az eladó az aliexpress oldalon
 5. Részletes értékelések olyan vásárlóktól, akik már megkapták a termékeket
 6. Item as Described - mennyire felelt meg a termék annak, ahogy az eladó leírta
 7. Kommunikáció - mennyire gyorsan válaszolt az eladó, mennyire volt könnyű vele a kapcsolattartás
 8. Kiküldési sebesség - megmutatja, hogy mennyire gyorsan dolgozta fel az eladó a rendelést és mennyi idő volt, amíg átadta a postának. Ne tevézd össze a szállítási sebességgel, amiért az eladó már "nem felelős"
 9. Táblázat a visszajelzésekről - ebben a táblázatban láthatod, hogy az aliexpress eladó milyen visszajelzéseket kapott az utóbbi időben. Figyelj arra, hogy az utóbbi 1 hónapban ("1 Month") ne legyen aránytalanul sok negative értékelése. Ha ezt látod inkább kerüld el az eladót.
 10. Aliexpress vélemények, amit az eladó kapott a vevőktől
 11. Aliexpress vélemények, amit az eladó adott a vevőinek

3. Mire érdemes a legjobban figyelni?

Amire én mindig figyelek még most is több száz aliexpress vásárlással a hátam mögött az az utóbbi 6 hónapban szerzett pozitív visszajelzések aránya (positive feedback rate a táblázatban a 6 hónapnál) Minél közelebb van ez a %-os érték a 100%-hoz annál megbízhatóbb az eladó.

A másik fontos szempont, amit mindig megnézek a vásárlás előtt azok a negatív visszajelzések. A negatív visszajelzések sokkal többet elárulnak az eladóról, mint a pozitívak, ebből láthatod, hogy hogyan kezeli az eladó azokat az ügyfeleket, akiknek valami gondjuk akadt a termékkel. Erre a "bánásmódra" számíthatsz te is, hogyha az eladótól vásárolsz.

Írj Disqus-on keresztül

Írj Facebook-on keresztül

2 Comments

 1. Neked van kedvenc eladód/boltod az aliexpress-en, ahova visszajársz? Ha igen, melyik bolt az? Ha tudsz jó boltokat segíts másoknak azzal, hogy megosztod.

Hozzászólások kikapcsolva