[Total: 1    Average: 5/5]
 
 

Amikor az eBay-ről vagy más külföldi webáruházból vásárolsz, ami PayPal-t használ észrevehetetted, hogy fizetéskor a Paypal több pénzt vesz le tőled, mint amennyit az aktuális banki árfolyam alapján kellene.

Ennek az az oka, hogy a PayPal a saját árfolyamai alapján váltja át a dollárt vagy más devizát forintba és írja ki neked a végösszeget. Azt vettük észre, hogy ez a különbség (a bankodtól függően) akár 5-10 forint is lehet.  Ez egy 100$-os vásárlásnál 1000 Ft-ot jelent, amit másra is elkölthetnél.

Hogyan spórolhatok a PayPal árfolyamon?

Mielőtt véglegesítenéd a fizetést kattints az „Other Conversion Options” gombra.
Paypal árfolyam beállítás
ebay pixel

A következő oldalon ki kell választanod a „bill me in the currency listed on the seller’s invoice” ez azt jelenti, hogy az eladó devizájában fogsz fizetni.
Paypal árfolyam kiválasztás
ebay pixel

Ilyenkor ugyanaz történik, mintha külföldön egy boltban fizetnél a bankkártyáddal. A bankod azt fogja látni, hogy jön egy pl: 1$-os vásárlás amit levesznek a forintban vezetett bankszámládról.

Amikor ezt az összeget leveszik, akkor a Deviza Eladási árfolyamot nézik (mivel ilyenkor ők adnak el neked 1$-t Ft-ért cserébe, hogy meg tudd venni a termékedet) Ha vásárlás előtt pontosan ki szeretnéd számolni, hogy mennyibe fog kerülni a termék ezzel a módszerrel, akkor ellenőrizd a bankod weboldalán a vagy ezen a linken a deviza eladási árfolyamokat:

http://www.napiarfolyam.hu/%C3%A1rfolyam/Amerikai+Doll%C3%A1r/deviza/

Oszd meg és segíts másoknak is spórolni PayPal költségeiken.

Van a PayPal-nál kedvezőbb fizetési mód

PayPal-os fizetésnél sokszor bele építi a 4.4%-os nemzetközi tranzakciós költséget az eladó a termék árába. Ez elég jelentős összeg lehet. Ha ezen a költségen szeretnél spórolni van egy alternatív fizetési mód, ami azonnali, k.b. 0.5%-os tranzakciós költséggel jár és biztonságos. Ez a Bitcoin-al lehetséges és egyre több helyen lehet vele fizeti. Olvasd el hogyan fizethetsz Bitcoin-al

 

Az eladó nem szállít Magyarországra vagy csak nagyon drágán? Velünk bármit megszerezhetsz amerikából.
Kipróbálom